En general, durant l’estiu és recomanable beure més aigua, per descomptat; però també convé prendre sucs, infusions, verdures i fruites, ja que ens ajudaran a rehidratar-nos.

Les fruites de l’estiu

Albercocs, cireres, alvocats, prunes, kiwis, mangos, pomes, nectarines, paraguaianes… Tots són fruits de temporada que podem trobar amb facilitat. Encara que les reines de l’estiu són:

– el meló: una fruita refrescant que ens ajudarà a evitar la deshidratació; a més, conté vitamines A i C, i és un poderós antioxidant.

– la síndria: porta molta aigua, a més de vitamina C, vitamina A, potassi i magnesi; ens refrescarà, i ens ajudarà a estar hidratats i a mantenir el pes a ratlla.

– el préssec: ric en vitamines i potassi, amb un alt poder antioxidant, baix en sodi, amb molta fibra i molt poc sucre.

Les verdures del gaspatxo

L’estiu és la temporada de l’albergínia, el carabassó, les bajoques, l’enciam, el nap, la patata nova…. Però sobretot, és el millor moment per trobar tomàquets, cogombres, cebes i pebrots i fer un bon gaspatxo!

És el moment de les sardines!
L’estiu és el millor moment de peixos blaus com el seitó i la sardina, rics en àcids Omega 3. També és el millor moment de la tonyina i el bonítol.

Quant a les carns, la del conill és excel·lent per a l’estiu: nutritiva, baixa en greix i molt versàtil a la cuina.

Aliments que cal evitar
A l’estiu es pot menjar de tot, però d’una altra forma. Eviteu els menjars molt pesants i/o molt calents, com els estofats de llegums amb embotit, les sopes, els formatges densos, els talls de carn vermella més greixosos…

Busqueu formatges frescos o suaus, prepareu cremes de verdures fredes o sopes tèbies, feu amanides de llegums i mengeu talls de carn més magra.