VOLS SER VOLUNTARI/ÀRIA DE TARRACOSALUT? EMPLENA AQUEST FORMULARI!

Però primer, descobreix què és el voluntariat…

El voluntariat és una experiència de solidaritat única en què gaudim de relacions interpersonals plenes de contingut. És un àmbit on enriquir-se personalment i socialment. Treballem amb els valors de la solidaritat, l’empatia, la humiltat, la comunicació i l’escolta activa, el respecte, el compromís i la humanitat.

Per ser voluntari/ària, has de complir aquests requeriments:

– Tenir més de 16 anys
– Entendre i parlar el català i/o el castellà (com a mínim).
– Tenir disponibilitat horària regular almenys 1 dia a la setmana, amb un mínim de 2 hores seguides, ja sigui pel matí o per la tarda (especialment en caps de setmana i dies festius, dates en què els malalts que tenen poc o gens de suport familiar i solen quedar-se més desemparats).
– Estar disposat/da a complir les normes establertes per l’Associació i pels centres de salut on desenvolupa la seva tasca de voluntariat.
– No patir cap tipus de malaltia que pugui interferir en el desenvolupament de l’activitat voluntària.
– Poder realitzar un mínim d’accions físiques, com ara empènyer una cadira de rodes o actuar com a punt de suport per tal que el malalt pugui passejar.
– Tenir capacitat per treballar en equip.
– Completar el cicle de formació obligatòria del voluntariat.
– Tenir experiència prèvia i/o interès en tasques de voluntariat o en l’àmbit de la salut.
– Mostrar-se convençut/da de la dignitat de les persones i tenir la capacitat de superar els estereotips socials, culturals i religiosos.