Avui us volem portar de la importància de la comunicació, una eina clau per desenvolupar adequadament la tasca de voluntariat, i també molt útil a la nostra vida diària.

Sovint pensem que comunicar-se bé vol dir parlar d’una manera correcta i fàcil d’entendre. I és veritat. Però hi ha altres maneres de transmetre coses als altres. El to de veu, l’expressió de la cara, la mirada, els gestos… són tan importants, o més, que les paraules.

La comunicació requereix, com a mínim, la presència de dues persones. Per tant, la capacitat d’escoltar és igualment important.

Però què és, escoltar? Estar atent a allò que ens diuen? No només. L’escolta és una actitud d’obertura envers l’altra persona. És estar disposat a dedicar-se plenament a l’altre durant una estona per tal de captar tot allò que ens vol transmetre. És interessar-se realment per aquesta persona. En resum: és un gest d’altruisme.

Aprendre a comunicar-se amb els altres és fonamental per viure plenament les relacions i per socialitzar amb la gent que ens envolta d’una manera sana i constructiva.